Πωλητήριο στην Τσέλσι από Αμπράμοβιτς

Από την πρώτη στιγμή που Ρώσοι επιχειρηματίες έγιναν κάτοχοι μετοχών ή ιδιοκτήτες ομάδων της Πρέμιερλιγκ, έγιναν στόχος από την ίδια την Αγγλική Ομοσπονδία. Η πίεση δεν σταμάτησε ποτέ, όμως εντάθηκε όταν οι δύο χώρες ήρθαν σε αντιπαράθεση τον περασμένο Μάρτιο με την περιβόητη υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ (υπήρξε συνταγματάρχης της GRU) και της κόρης του σε Αγγλικό έδαφος από Ρώσους πράκτορες. Τότε μάλιστα τέθηκε υπο αμφισβήτηση και η συμμετοχή της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελο με την πρωθυπουργό Τερέσα Μέι να εξετάζει διάφορα μέτρα αντίποινας σε όσους Ρώσους σχετίζονται με το Αγγλικό ποδόσφαιρο αλλά και την Ρωσία να απελαύνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες από την χώρα. 
Τότε μπήκαν για τα καλά στο στόχαστρο ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς αλλά και ο κάτοχος τότε  του 30% της Άρσεναλ Αλισέρ Ουσμάνοφ. Και αν ο δεύτερος βγήκε από την μέση καθώς πούλησε τις μετοχές του στον Αμερικάνο Κρένκε, ο Αμπράμοβιτς αρνήθηκε να πουλήσει στον Άγγλο δισεκατομμυριούχο Τζίμ Ράτκλιφ (η περιουσία του φτάνει τα 24.000.000.000 δις ευρώ) έναντι δύο δις Αγγλικών λιρών (2.212.000.000 δις ευρώ) στις αρχές Ιουνίου.
 Έκτοτε τα πράγματα δείχνουν να άλλαξαν αφού η βίζα του Αμπράμοβιτς δεν ανανεώθηκε και ο ίδιος αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Ισραήλ. Στόχος να πάρει την υπηκοότητα για να μπορεί να πατήσει και πάλι Αγγλικό έδαφος. Ταυτόχρονα τα Αγγλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο Ρώσος ιδιοκτήτης (από το 2003 έναντι 155.000.000 εκ. ευρώ) έχει δώσει εντολή να βρεθεί αγοραστής σε ΗΠΑ, Κίνα και Μέση Ανατολή με το ποσό που αξιώνει να φτάνει τα 2.300.000.000 δις ευρώ. 



Σχόλια