Τα «λαβράκια» του Μπολόνι…

Λίγο πολύ είναι γνωστό ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στα τμήματα υποδομής και στην ανάδειξη νεαρών παικτών. Στον ΠΑΟΚ ήδη βλέπουμε σημάδια της ιδεολογίας του, αν και εκεί παίζει σημαντικό ρόλο και η κακή οικονομική κατάσταση του δικεφάλου. Πιο σημαντικό παράδειγμα είναι η ανάδειξη του Κριστιάνο Ρονάλντο όσο ήταν στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν του Λάσλο Μπολόνι για να δούμε τις περιπτώσεις παικτών που ξεχώρισαν πιάνοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.



Γιοάν Γκουρκούφ. Όσο ήταν ο Μπολόνι στην Ρέν ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς ήταν το 2004 και ο Γιοάν Γκουρκούφ. Υπό της οδηγίες του έκανε 71 συμμετοχές ως το 2006. Ο Γάλλος πήρε μεταγραφή στην Μίλαν για 4.500.000 εκ. ευρώ.


Τζίμι Μπριάν. Τον παίκτη από την Μαρτινίκα καθιέρωσε ο Μπολόνι στην Ρέν. Εκεί έκανε 51 συμμετοχές και τελικά πήρε μετεγγραφή στην Λιόν το 2010 για 6.000.000 εκ. ευρώ.


Μεχντί Καρσελά. Ο παίκτης αναδείχθηκε από τον Λάσλο Μπολόνι όσο ήταν στην Σαντάρ Λιέγης. Έκανε ντεμπούτο με τον Ούγγρο τεχνικό στον πάγκο και έφτασε της 45 συμμετοχές πριν πάρει μετεγγραφή για την Ρωσική Ανζί το καλοκαίρι του 2011 για το ποσό των 5.700.000 εκ. ευρώ.


Ελιακίμ Μανγκαλά. Και αυτός ο παίκτης αναδείχθηκε στην Σταντάρ Λιέγης. Ο Γάλλος αμυντικός έκανε 41 συμμετοχές πριν γίνει «δράκος». Η ομάδα της Πόρτο ξόδεψε 6.000.000 εκ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.


Ραφαέλ Βαράν. Τους έξι μήνες που ήταν προπονητής της Λάνς ο Μπολόνι πρόλαβε να αναδείξει τον Γάλλο αμυντικό Βαράν. Ο παίκτης έκανε 20 συμμετοχές υπό της οδηγίες τους Ούγγρου, πριν πάρει μετεγγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης για 10.000.000 εκ. ευρώ.

Σχόλια