Deloitte: Στο κόκκινο το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Η γνωστή εταιρία έκανε για ακόμα μια φορά έκθεση για τα οικονομικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τα συμπεράσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, τα έσοδα στις πέντε πιο εμπορικές λίγκες (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) για την περίοδο 2008-09 είχαν φτάσει στα 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ (αύξηση 3% - από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις και εισιτήρια των αγώνων).

Πρέμιερ Λιγκ αύξησε κατά 3% (49 εκατομμύρια λίρες) Πριμέρα Ντιβιζιόν στο 4% (1,5 δισεκατομμύριο ευρώ), (με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να κερδίζουν 93 εκατομμύρια, αλλά τις υπόλοιπες 18 ομάδες του πρωταθλήματος να χάνουν συνολικά 30 εκατομμύρια)
Μπουντεσλίγκα κατά 10% (1,6 δισεκατομμύριο ευρώ)
Σέριε Α κέρδισε 73 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα, φτάνοντας στο 1,5 δισεκατομμύριο συνολικά (5%).
Στην ίδια έκθεση υπάρχει και αναφορά στο ότι σε αυτά τα πρωταθλήματα τα μπάτζετ των ομάδων έχουν ξεπεράσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ (έχοντας αύξηση της τάξης των 305 εκατομμυρίων ευρώ) με κύρια αφορμή τα υπέρογκα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.
Τέλος οι 20 κορυφαίες ομάδες της ηπείρου μας έχουν καταγράψει αύξηση πραγματικών κερδών της τάξης των 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντικατοπτρίζει περίπου το 25% της αγοράς.

Σχόλια